Encaustic Art Kurser

Mina kurser innehåller grundtekniken för olika tekniker inom Encaustic Art samt hur du kan tolka dina egna och andras bilder.

Kurserna innehåller både lärarledda lektioner samt mycket tid avsätts för att du ska kunna exprimentera själv.

Målet med kurserna är att du ska kunna finna en metod i vardagen för att slappna av och varva ner samt att den som är intresserad av sin egen mediala och personliga utveckling ska kunna få tillgång till ännu en metod.

En teknik för den kreativa att på ett enkelt sätt skapa fantastiska bilder. Jag lovar att Du inte behöver kunna måla för att delta.


Jag kan garantera att du kommer tycka detta är jätteskoj. Om du känner att du vill måla och uttrycka dig men tycker att du inte kan, då är det här perfekt även för dig.
 
Jag håller Encaustic Artkurser runt hela Sverige. Kurserna anpassas efter dina behov och önskemål. Du/ni väljer om ni bara vill måla eller även lära er tolka bilderna.

Varmt välkommen till en kreativ helg med mig!

Steg 1 - Nybörjarkurs "Grundtekniken"

Lär dig grund-tekniken!

Vi målar abstrakta bilder, mandala, fantasy, landskap, 
blommor & bakgrunder med varmluftspistol,
du får mycket tid att själv testa dig fram med strykjärnet & stylus, färg-, bild-, & symboltolkning mm.

 

Inga förkunskaper krävs.

Om du vill gå en kurs hos mig, men inte har möjlighet under helger kan du boka en egen 2-dagars kurs hos mig för dig och minst 3 vänner.

Tid efter ö.k. (Gäller endast i Kristinehamn)

Att ha något att se fram emot i veckorna är viktigt för många. Planering pågår för att starta en Nybörjarcirkel hösten 2020.

(Cirkel motsvarar Nybörjarkursen).

Steg 2 - Fortsättningskurs "Stylus" 2 dagar

Vi målar vattenlandskap, fantasibilder och landskap med hjälp av stämplar. Vi målar större bilder och lär oss hur vi kan använda strykjärnet uppochner. Intuitiva och omedvetna bilder med strykjärn & stylus. Vi går igenom de olika stylushuvudens funktioner & användningsområden, tolkar bilder mm.

Krav: Steg 1

Steg 3 - Fortsättningskurs "Canvas" 2 dagar

Vi målar fler motiv med varmluftspistolen, strykjärnet & stylus. Du får också lära dig hur du målar på canvasduk, färgat papper. Du kommer även få lite insikt om hur olika kontrastfärger, färgcirkeln och färgblandningar fungerar.

Krav: Steg 1

Steg 4 - Fortsättningskurs "Hotplate" 2 dagar

Du får lära dig att använda hotplate/värmeplatta och hur du målar med olika verktyg på den. Vi fortsätter att måla med strykjärn, stylus, embossingfön, varmluf tspistol mm.

Krav: Steg 1

Steg 5 - Repetitionskurs 2 dagar

Du får en repetition av alla steg och vi går igenom extra där du känner att du kört fast. Gammal teknik blandas med nytt. Du har även möjlighet att framföra egna önskemål om det är något speciellt som du vill lära dig.

Krav: Alla de övriga 4 kurserna